Villa L’Harmonie

 

Domaine de la Chesnaye IV

151, Sentier de la Roche Taillée

83440 Mons

Var

France

 

Tel: +33494851655

villa villa l'harmonie
terras Altijd een terras in de schaduw...Villa L’Harmonie ligt aan de rand van Fayence, net op het grondgebied Mons.

 

Om naar het centrum van Fayence te rijden neemt u best de wagen. De afstand is ongeveer 10 km en daar doet u ongeveer 15 minuten over. Mons ligt op ongeveer op dezelfde afstand. Callian, het dichtst bij zijnde dorpje, ligt op 10 minuten rijden. In Callian is er een charmant dorpspleintje, omzoomd door platanen, alsook een slagerij, een bakkerij en een buurtwinkel. 

 

Voor alle grote inkopen rijdt u best tot aan de D582, in de vallei. Ongeveer een kwartiertje rijden. Hier bevinden zich alle grootwarenhuizen (E. Leclerc, Super U, Intermarché), alsook een apotheek, dokter, doe-het-zelf zaken, centre commercial, enz…

 

Dorpjes in de buurt:

 

 

Andere bezienswaardigheden:

 

Een must voor wie een week in de Var verblijft, is een daguitstap naar de Côte d’Azur.

Het dichtst bij is Saint-Raphaël, op ongeveer 50 minuten rijden. Maar interessanter is eventjes verder te rijden tot Sainte-Maxime, dat aan de baai van St. Tropez ligt. Van hieruit kun je gemakkelijk de ferry nemen naar de populaire badplaats, of naar Port Grimaud, een andere toeristische trekpleister. Hier is ook de mogelijkheid om zelf een boot te huren, tenminste, indien je in het bezit bent van een vaarbewijs.

 

Ook Cannes ligt op minder dan één uur rijden. Deze stad is vooral bekend van het jaarlijkse filmfestival en de mipim vastgoedbeurs, maar ook de rest van het jaar is deze glamoureuze stad een bezoek waard. Vlakbij ligt ook Nice, rijk aan cultuur en alles wat een grootstad te bieden heeft.

 

Nog mondainer gaat het er aan toe in Monaco, op 1u15’ rijden. Hier is het motto ‘zien en gezien worden’. Zowel op de weg, als op het water. Liefhebbers van snelle wagens en grote boten komen hier zeker aan hun trekken.

 

Ver weg van het stadsgewoel en de decadentie liggen de Gorges du Verdon. Deze kloof is de grootste van Europa, en zeer geliefd bij natuurliefhebbers en wandelaars. Verder is er in de regio ook mogelijkheid tot kano varen, raften of canyoning.

 

In de buurt van Fayence tenslotte is ook een tennisclub en een golfclub.

 

De hele streek leent zich uitstekend tot mooie fietstochten als u tenminste over voldoende versnellingen beschikt.